GvL Boringen gesloten frontboring

Gesloten front boringen

Gebr. van Leeuwen Boringen B.V. zet veelal in eigen beheer ontwikkeld gesloten front materieel in. Een belangrijk voordeel is dat de boormachines en het equipment onderling uitwisselbaar zijn en voor elke situatie de beste combinatie gekozen kan worden. Al ons materieel wordt periodiek onderhouden en volgens de geldende standaarden gekeurd.

Schildboringen / Gesloten Front boringen / Microtunneling

Gebr. van Leeuwen maakt met eigen tunnelboormachines schildboringen met diameters van 406 mm tot 3000 mm. Dit met alle bekende buissoorten, zoals stalen, betonnen en glasvezelversterkte (GVK)buizen. Andere materialen zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld kunststofbuizen voor een verantwoorde afvoer uit laboratoria. Deze techniek wordt ook wel schildboringen of microtunnelling genoemd en valt onder gesloten fronttechniek.

Een groot voordeel van schilboringen is, dat ze ‘in den natte’ kunnen worden uitgevoerd, zonder grondwaterverlaging in het te boren traject. Waar bemaling van de vertrek- en aankomstput niet mogelijk is, biedt een damwandconstructie met onderwaterbetonvloer uitkomst.

Bent u geïnteresseerd in onze technieken of heeft u vragen?