'innovators
by nature'
"Van Leeuwen Sleufloze Technieken maakt met eigen equipment schildboringen met diameters van 400 mm tot 3000 mm. Dit met diverse boorbuis materialensoorten, zoals staal, beton, gres, glasvezelversterkte (GVK) en polymeerbeton . Deze techniek wordt ook wel gesloten front (GFT) of microtunnelling genoemd."

GESLOTEN FRONT BORINGEN (GFT)

Wanneer kiezen voor een gesloten front boring?
Een groot voordeel van schilboringen is, dat ze ‘in den natte’ kunnen worden uitgevoerd, zonder grondwaterverlaging in het te boren traject.

Wat zijn de voordelen van een gesloten front boring?

  • Uitvoering mogelijk ‘in den natte’
  • Langere te boren tracés t.o.v. open front techniek
  • Geen grondwaterverlaging in het te boren traject
  • Door inzet tussenstations kunnen grote lengtes tracé aan een stuk aangelegd worden

Hoe werkt het?
Vanuit de perskuip wordt een buiselement de grond in gedrukt. Wanneer een buiselement is weggedrukt, worden de vijzels teruggetrokken en kan een nieuw element worden aangekoppeld en weggedrukt. Als de wrijvingsweerstand op de leiding te groot wordt, waardoor de perscapaciteit wordt overschreden, worden er tussenstations aangebracht tussen de buiselementen. Om de wrijvingsweerstand tussen het buiselement en de grond te verminderen wordt tijdens het boren bentoniet langs de buitenomtrek van de leiding geïnjecteerd. De positie van de boorkop wordt door middel van een plaatsbepalingssysteem (laser) continue gemonitord.

Gesloten front boringen